Ainsworth + Collinson
New Zealands Award Wining Builders

Tuki Tuki Valley House

Tuki Tuki Valley House

Marvellous use of macrocarpa brings a touch of magic to this modern and spacious haven in Havelock North, Hastings. But the true allure lies just beyond the open-plan living space.

An inviting lap pool wraps around the home, offering unimpeded views of the countryside from the water’s edge. A cantilevered rooftop is its crowning glory. Back inside the living space, 3.6m ceilings draw gasps of admiration from guests. Views and natural light flood in through masses of glass. A full-height limestone fireplace commands attention and offers comfort on cold nights. A total of five timber decks are cleverly positioned for any weather or time of day. Floor-to-ceiling cavity sliders allow open spaces to merge on the generous 302sqm footprint. Three bedrooms accommodate the family of three and their frequent long-term guests. A mixture of recycled matai and polished concrete floors are practical, yet pleasing to the eye. Well- crafted built-ins provide storage and interest. Pre-cast concrete walls conceal wet-floor showers in two of the three bathrooms.

House of the Year Gold Award House of the Year Local Category Winner Award House of the Year Supreme Winner

House of the Year Lifestyle WinnerHouse of the Year Lifestyle WinnerHouse of the Year Lifestyle Winner

 

Chambers Estate House

Chambers Estate House

Constructed, mainly of insulated concrete blocks, as three flat roofed sections, stepped down a sun-facing slope in Havelock North’s Chambers Estate, it is clad in a mix of Hinuera stone and zinc.

The lower pavilion makes a self contained living space, encompassing combined dining-kitchen, separate formal lounge with open fire, a study and the master bedroom with dressing room and tiled double shower ensuite. Opening from the bedroom and living room, a sunny tiled terrace, heated from above, leads down to a swimming pool.

A glass gallery connecting to the middle pavilion incorporates the front entrance with large rustic steel doors approached across a courtyard entered by similar steel gates. Across the look-through gallery, glass doors open to another courtyard taking in views to Napier and the western mountains.

The middle pavilion houses three bedrooms, one with ensuite, plus the main bathroom with separate shower and toilet and a games-computer room. Upstairs the top-most level is three car garage and garden store.

Gold Reserve Award Local Catergory Winner Award Gold Award

 

Havelock North House

Havelock North House

Ainsworth & Collinson Ltd was awarded the PlaceMakers Supreme Award for the Renovation of the Year, as well as the Renovation Award over $500,000, the GIB Living Award, the PlaceMakers Bathroom Excellence Award and the Outdoor Living Award for its transformation of a Havelock North house.

Gold Award Local Catergory Winner AwardSupreme Award WinnerLifestyle Award Winner

 

Placemakers Supreme Award Registered Master Builders Renovation of the Year.